Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Zoe Zillion

Έχουμε δει εδώ στο Fridge κατά καιρούς street art, stencils και graffiti –την παρανομία που έγινε τέχνη! (με πιο πρόσφατο το άρθρο για τον Banksy). Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για έναν Έλληνα που ασχολείται με stencils και street art, τον b.

O b. ξεκίνησε το graffiti στα 13 του χρόνια το 1996, ενώ λίγα χρόνια αργότερα εμπνευσμένος από τις πινακίδες και τα σήματα τις πόλης (ειδικότερα από τις πινακίδες DANGER) άρχισε να εφαρμόζει στους τοίχους της Αθήνας την τεχνική του Stencil. Ο συνδυασμός των χρωμάτων του, επιτρέπει στα σχέδιά του να ξεχωρίζουν στους πολυζωγραφισμένους ή μουντούς τοίχους και να τραβούν εύκολα την προσοχή.

Οι ήρωες του είναι γοργόνες, κοπέλες με τατουάζ στο μπράτσο μια άγκυρα και το ψάρι-φάλαινα. Ανθρωπόμορφες γυναικείες φιγούρες που θυμίζουν λαογραφικά σχέδια, όλα πάντα στο ίδιο κιτρινόμαυρο μοτίβο. Πολλές φορές μάλιστα έχει συνεργαστεί με τη Γερμανίδα street artist Zoe Zillion, αλληλοσυμπληρώνοντας ο ένας τα σχέδια του άλλου.

Tα σχέδιά του, έχουν κοσμήσει τοίχους στην Αθήνα (δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις συναντήσει ούτε ένα!), στο Βερολίνο, στην Βαρκελώνη, στο Άμστερνταμ, στο Λονδίνο, αλλά και στη Βραζιλία, το Πεκίνο και το Dubai, έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις, φεστιβάλ και δεν διστάζει να δημιουργήσει τις φιγούρες του κατόπιν ειδικών αναθέσεων των πελατών του.

Το 2007, εξέδωσε το βιβλίο του this is my b world από την Futura/The Breeder, στο οποίο παρουσιάζει τα graffiti του σε Αθήνα και Βερολίνο απο 2002-2007.

Σήμερα η κύρια ασχολία του είναι η Αρχιτεκτονική και το Design, ενώ έχει ελαττώσει τις street works του. Ο ίδιος όμως δεν αποκλείει τις περιστασιακές επανεμφανίσεις του, στολίζοντας με το κίτρινο/μαύρο σήμα κατατεθέν του, κάποιο γκρίζο κτήριο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου